Sonkás sajtos tészta

A sajtos-sonkás tészta elkészítésére is igaz: ahány ház,annyi szokás. Bár az alapanyagok hasonlóak, az elészítés módja sokféle lehet. Most egy speciális receptet nyűjtunk át képletesen az érdeklődőknek

Hozzávalók 2 személyre: 40 dkg tészta, 20 dkg sonka, vagy bacon-szalonna, 10-15 dkg sajt. pár cseppolda, só, fél pohár tejföl

A tésztát olajos, sós, forró vízben alaposan megfőzzük, miközben a sonkát vagy bacont apró kis csíkokra, darabkákra felszeleteljük. A tésztát elkezdjük leszűrni. A szűrővel kiszedett tésztát lecsepegtetjük, s betesszük edénybe. A leszűrt tésztára rászórunk egy kevéske bacont vagy sonkát, valamint sajtot.

A következő adag tészta leszűrésénél megismételjük az előbb leírt műveletet a sajttal és a sonkával, vagy baconnal. Így lépcsőzetesen csináljuk végig, amíg a tészta és a bacon, a sonka vagy a sajt el nem fogy.

Ez a lépcsőzetes módszer azért jó, mert az egész ételben szétterül gyakorlatilag a hús, a bacon vagy a sonka, s az egész ételt átszövi a forró tésztától megolvadt sajt.

Az elkészített éltel tányérokba szedjük, s a tetejére ízesítésként tejfölt teszünk.